ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΚΤΕΙΛ WINE COBBLER

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/12/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Παναγιώτη Φράγκο


Ημερομηνία προβολής 17/12/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 750 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • Σιρόπι ζάχαρης
  • Triple Sec
  • Πράσινο τσάι Lipton Green Gunpowder Tea

Για το γαρνίρισμα:

  • Mούρα
  • Φλούδα πορτοκαλιού
  • Φύλλα δυόσμου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σερβίρουμε στο κάθε ποτήρι 150 ml κόκκινο κρασί, 1 κ.σ. σιρόπι ζάχαρης, 1 κ.σ. triple sec, 1 φακελάκι πράσινο τσάι. Προσθέτουμε τριμμένο πάγο ή κανονικά παγάκια μέχρι πάνω. Ανακατεύουμε όλα τα συστατικά στο κάθε ποτήρι με ένα κουτάλι. Γαρνίρουμε με μούρα, φλούδα πορτοκαλιού και φύλλα δυόσμου.

Το σιρόπι ζάχαρης είναι 1 μέρος ζάχαρη και 1 μέρος νερό. Βράζουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει, το βάζουμε σε βάζο που να κλείνει καλά και μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο για πάνω από ένα μήνα.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page