ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΚΤΕΙΛ WINE COBBLER

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/12/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Παναγιώτη Φράγκο


Ημερομηνία προβολής 17/12/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 750 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • Σιρόπι ζάχαρης
  • Triple Sec
  • Πράσινο τσάι Lipton Green Gunpowder Tea

Για το γαρνίρισμα:

  • Mούρα
  • Φλούδα πορτοκαλιού
  • Φύλλα δυόσμου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σερβίρουμε στο κάθε ποτήρι 150 ml κόκκινο κρασί, 1 κ.σ. σιρόπι ζάχαρης, 1 κ.σ. triple sec, 1 φακελάκι πράσινο τσάι. Προσθέτουμε τριμμένο πάγο ή κανονικά παγάκια μέχρι πάνω. Ανακατεύουμε όλα τα συστατικά στο κάθε ποτήρι με ένα κουτάλι. Γαρνίρουμε με μούρα, φλούδα πορτοκαλιού και φύλλα δυόσμου.

Το σιρόπι ζάχαρης είναι 1 μέρος ζάχαρη και 1 μέρος νερό. Βράζουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει, το βάζουμε σε βάζο που να κλείνει καλά και μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο για πάνω από ένα μήνα.