ΣΥΝΤΑΓΕΣ

KAΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ MΕ CRÈME ANGLAISE ΚΑΝΕΛΛΑΣ

Από τον Chef Δημήτρη Αϊδίνη

KAΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ MΕ CRÈME ANGLAISE ΚΑΝΕΛΛΑΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/10/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ CREME ANGLAISE:
200 ML ΓΑΛΑ
200 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
40 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
4 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΒΓΩΝ
2-3 ΞΥΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΛΑΣ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ:
4 ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΩΡΙΜΕΣ (ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΕΣ)
2 ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΑΒΓΩΝ
1 Κ.Σ. ΝΕΡΟ
300 ΓΡ. ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
75 ΓΡ. ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΤΡΟ
1 Κ.Γ. ΣΚΟΝΗ ΚΑΝΕΛΛΑΣ
1 Κ.Γ. ΚΑΚΑΟ
¼ Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
ΑΛΕΥΡΙ (ΓΙΑ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ)
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK

ΓΙΑ ΤΗΝ MOUSSE ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ:
125 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ (ΣΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙ)
20 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
40 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ

ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ:
2 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ–ΛΕΜΟΝΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU

 

EKTEΛΕΣΗ

Για την crème anglaise:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος και την κανέλλα και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε, τουλάχιστον μισή ώρα, να βγουν τα αρώματα της κανέλλας. Έπειτα χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτουμε, σιγά σιγά, λίγο από το μείγμα με το ζεστό γάλα στους κρόκους με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα, βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει η κρέμα και αφαιρούμε τα ξύλα κανέλλας. Η κρέμα είναι έτοιμη όταν αφήνει σημάδι, χωρίς να τρέχει στο πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας, αν σύρουμε πάνω το δάχτυλο μας.

Για τις μπανάνες:
Κόβουμε τις μπανάνες στη μέση και κατά μήκος και τις πασπαλίζουμε με το αλεύρι.
Βάζουμε σε ένα μπολ την καστανή ζάχαρη, το σιμιγδάλι, την κανέλλα, το κακάο, το αλάτι και ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το ασπράδι αβγού με μια κουταλιά νερό, μέχρι να διαλυθεί καλά.
Περνάμε τις αλευρωμένες μπανάνες από το ασπράδι και μετά από το μείγμα με την καστανή ζάχαρη. Έπειτα τις σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με βούτυρο και από τις δυο πλευρές, μέχρι να καραμελώσουν και να κάνουν μια χρυσαφένια κρούστα.

Για την mousse τυρί κρέμα με σοκολάτα:
Βάζουμε σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα με γεύση σοκολάτας, την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μους.

Σερβίρουμε σε ένα ποτήρι λίγα κομμάτια καραμελωμένης μπανάνας, προσθέτουμε τη μους με το σοκολατένιο τυρί κρέμα, βάζουμε άλλη μία στρώση καραμελωμένης μπανάνας και μους με σοκολατένιο τυρί κρέμα. Προσθέτουμε από πάνω την crème anglaise και γαρνίρουμε με την κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι-λεμόνι.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page