ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ME ΚΑΤΑΪΦΙ & ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

Από τον Pastry Chef Σοφοκλή Ρουμελιώτη

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ME ΚΑΤΑΪΦΙ & ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/04/2017

Βαθμός δυσκολίας:

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ME ΚΑΤΑΪΦΙ & ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

 

ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΨΙ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 25X25 ΕΚ.

 

2 ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΚΑΝΑΚΙ

100 ΓΡ. ΚΑΤΑΪΦΙ ΚΑΝΑΚΙ

100 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΓΙΑ ΕΠΑΛΕΙΨΗ)

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:

800 ML ΓΑΛΑ

160 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ

5 ΑΒΓΑ

80 ΓΡ. ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ

1 BANIΛΙΑ

30 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

200 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ

100 ML ΝΕΡΟ

50 ΓΡ. ΜΕΛΙ

ΦΛΟΥΔΑ ΑΠΟ ½ ΛΕΜΟΝΙ

 

Για το γαλακτομπούρεκο με καταϊφι & φύλλο κρούστας

Φτιάχνουμε πρώτα την κρέμα. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με τη μισή ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά. Χτυπάμε τα αβγά με την υπόλοιπη ζάχαρη. Προσθέτουμε το μείγμα στο γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν ζεσταθεί ρίχνουμε το σιμιγδάλι, και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσει. Στο τέλος ρίχνουμε το βούτυρο και τη βανίλια. Αλείφουμε με βούτυρο το ταψί απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα καταΐφι, το αλείφουμε με βούτυρο, προσθέτουμε ένα βουτυρωμένο φύλλο κρούστας από πάνω, βάζουμε άλλο ένα βουτυρωμένο φύλλο κρούστας σταυρωτά, ρίχνουμε την κρέμα, γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα και βουτυρώνουμε. Καλύπτουμε με μια στρώση καταΐφι και αλείφουμε με βούτυρο. Ψήνουμε στους 170-175 βαθμούς για μιάμιση ώρα.

Αφού ψηθεί σιροπιάζουμε το γαλακτομπούρεκο ζεστό, με κρύο σιρόπι, το αφήνουμε για περίπου 1 ώρα να απορροφήσει το σιρόπι και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page