ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/11/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Βασίλη Παυλίδη


Ημερομηνία προβολής 01/11/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 2 μεγάλα κρεμμύδια 
  • 8 πιπεριές Φλωρίνης
  • 4 πιπεριές κέρατο 
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • Αλάτι – πιπέρι
  • 1 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)
  • Ελαιόλαδο Άλτις 
  • 1 πακέτο παραδοσιακό φύλλο
  • Μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε ροδέλες. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο, σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Κατόπιν ρίχνουμε τις πιπεριές και αφού μαραθούν καλά όλα τα υλικά προσθέτουμε τον μαϊντανό κομμένο, αλάτι – πιπέρι και μπούκοβο. Αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Κατόπιν απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Λιώνουμε μαργαρίνη με βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και με το πινέλο, περνάμε καλά όλη την επιφάνεια του ταψιού και τα τοιχώματα.
Βάζουμε 3 φύλλα κάτω σε σταυρό και αλείφουμε καλά τα φύλλα με τη μαργαρίνη με το βούτυρο που έχουμε λιώσει. Προσθέτουμε τη γέμιση και βάζουμε 3 φύλλα από πάνω καλά βουτυρωμένα μεταξύ τους. Κόβουμε το περίσσεμα των φύλλων γύρω από το ταψί με ένα μαχαίρι, βάζουμε μαργαρίνη με βούτυρο ανάμεσα στα φύλλα και φτιάχνουμε τον κόθρο. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια. Περιχύνουμε με μαργαρίνη με βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για περίπου 45 – 50 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Αν μας περισσέψει γέμιση, την αλέθουμε στο μπλέντερ. Ψήνουμε φέτες μπαγιάτικο ψωμί, αν θέλουμε τρίβουμε με μια σκελ. σκόρδο τα ψωμάκια και απλώνουμε το ντιπ που φτιάξαμε με την περισσευούμενη γέμιση.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page