ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ

Από τον Chef Νίκο Θωμά

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/01/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

2 ΦΙΛΕΤΑ ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΤΣΑ)
4 ΦΕΤΕΣ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ
100 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
50 ΓΡ. ΠΛΙΓΟΥΡΙ
50 ΓΡ. ΣΤΑΦΙΔΑ
50 ΓΡ.ΤΥΡΙ ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ REGATO
15 ML ΛΕΥΚΟ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΞΙΔΙ
3 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΔΥΟΣΜΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε τον παστουρμά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς, για 10 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανός.
Στη συνέχεια τον τρίβουμε στο μούλτι, τον βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Ανοίγουμε τα δύο φιλέτα κοτόπουλου και τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τον τριμμένο παστουρμά με το βούτυρο και τυλίγουμε κάθε φιλέτο σε ρολό με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά. Τα τελευταία 10 λεπτά, αφαιρούμε τη λαδόκολλα, για να πάρουν χρώμα.
Βράζουμε το πλιγούρι σε νερό για 5 λεπτά, το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Προσθέτουμε στο βρασμένο πλιγούρι τη σταφίδα, τον δυόσμο, το λευκό βαλσαμικό ξίδι, το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο, το regato κομμένο σε κυβάκια και ανακατεύουμε.
Κόβουμε σε κομμάτια τα γεμιστά φιλέτα κοτόπουλου, σερβίρουμε με το πλιγούρι και γαρνίρουμε με τρίμμα ψημένου παστουρμά και δυόσμο.