ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΙΛΕΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ & ΠΟΥΡΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ

Aπό τον Chef Nίκο Κοντοσώρο

ΦΙΛΕΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ & ΠΟΥΡΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/11/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

1 ΦΙΛΕΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ
2 Κ.Σ. ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ
4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ:
3 ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ
2 Κ.Γ. ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ
1 Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΛΑ
1 Κ.Γ. ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΑΛΑΤΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε στο χοιρινό φιλέτο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και το ψήνουμε στο σχαροτήγανο από όλες τις πλευρές, για 10 λεπτά, μέχρι να θωρακιστεί και να πάρει χρώμα.

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας:
Βράζουμε τις γλυκοπατάτες σε νερό. Αφού βράσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε στο μούλτι με λίγο από το νερό που έβρασαν.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το αρωματίζουμε, προσθέτοντας τον κουρκουμά, την κανέλλα και το μοσχοκάρυδο. Βάζουμε τον πουρέ γλυκοπατάτας σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο με τα μπαχαρικά και το βούτυρο και ανακατεύουμε.

Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι καγιέν και ανακατεύουμε. Βάζουμε το ψημένο φιλέτο, στο τηγάνι και περιχύνουμε με το καυτό ελαιόλαδο και το καγιέν, μέχρι να αρωματιστεί και να κάνει κρούστα από όλες τις πλευρές.
Σερβίρουμε τον πουρέ γλυκοπατάτας με τα μπαχαρικά και από πάνω βάζουμε το χοιρινό με την κρούστα καγιέν.