ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΗΛΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/06/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ελένη Πεταλίδου

Ημερομηνία προβολής 18/06/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • 1 κ.σ. αρωματικό αλάτι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις

Για τη σαλάτα:

  • 2 πράσινα μήλα
  • 1 φινόκιο 
  • 1 λεμόνι

Για τη σος:

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • ¼ φλ. ξύδι
  • 2 κ.γ. άχνη ζάχαρη
  • Πιπέρι 

Για το στόλισμα:

  • Θυμάρι φρέσκο 
  • Καρύδια
” style=”font-size:small;font-family:arial, helvetica, sans-serif”>

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Χαράζουμε τα μπριζολάκια στην πλευρά που έχουν το λίπος. Αλείφουμε καλά με λάδι, αλατίζουμε με αλάτι χοντρό αρωματισμένο με δενδρολίβανο και λεμόνι και ψήνουμε στη σχάρα του φούρνου για 20 – 25 λεπτά. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ της σαλάτας, βάζοντας σε ένα βάζο το ξύδι, το ελαιόλαδο, την ζάχαρη και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά για να έχουμε μια ομοιογενή σος. Κόβουμε τα μήλα και το φινόκιο σε λεπτές ροδέλες και τα ραντίζουμε με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
Βάζουμε στο πιάτο ροδέλες μήλα και φινόκιο, από πάνω ένα μπριζολάκι, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και στολίζουμε με φρέσκο θυμάρι και καρύδια.