ΣΥΝΤΑΓΕΣ

CHEESECAKE ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΡΑΓΑΝΗΣ ΜΠΑΡΑΣ

Από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό

CHEESECAKE ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΡΑΓΑΝΗΣ ΜΠΑΡΑΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/02/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΜΑ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 26 ΕΚ.

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
180 ΓΡ. ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
50 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
100 ΓΡ. ΚΟΚΚΟΥΣ ΡΥΖΙΟΥ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
80 ΓΡ. ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ CRANBERRIES

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
300 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
100 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
2 Κ.Γ. ΥΓΡΗ ΒΑΝΙΛΙΑ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
300 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ (ΧΤΥΠΗΜΕΝΗ ΣΕ ΣΑΝΤΙΓΙ)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΖ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
100 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
100 ΓΡ. ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ CRANBERRIES
ΚΟΚΚΟΥΣ ΡΥΖΙΟΥ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη βάση:
Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τη λευκή σοκολάτα με το βούτυρο.
Βάζουμε σε ένα μπολ τους κόκκους ρυζιού σοκολάτας και τα cranberries. Προσθέτουμε τη λιωμένη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα της βάσης στη φόρμα και το βάζουμε στο ψυγείο, για 30 λεπτά, μέχρι να παγώσει.

Για τη γκανάζ λευκής σοκολάτας:
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει σαντιγί.
Βάζουμε σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, την υγρή βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ενσωματώνουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά, με μια σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα.

Συναρμολόγηση:
Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα πάνω στη βάση της τραγανής μπάρας, την καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε το cheesecake στο ψυγείο, για 2 ώρες να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί. Έπειτα το ξεφορμάζουμε. Στολίζουμε με αποξηραμένα cranberries, προσθέτουμε τη γκανάζ λευκής σοκολάτας, πασπαλίζουμε με κόκκους ρυζιού σοκολάτας και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page