ΣΥΝΤΑΓΕΣ

CHEESECAKE ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ & LIME

Από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό

CHEESECAKE ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ & LIME - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/01/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΟ ΠΑΤΟ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 24 ΕΚ.

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
250 ΓΡ. ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΥΠΟΥ ΠΤΙ-ΜΠΕΡ
100 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΛΙΩΜΕΝΟ)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
800 ML ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
200 ΓΡ. ΚΑΡΥΔΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
ΞΥΣΜΑ & ΧΥΜΟ ΑΠΟ 2 LIME
200 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
ΦΛΟΙΔΕΣ ΚΑΡΥΔΑΣ
ΞΥΣΜΑ LIME

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη βάση:
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο.
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Απλώνουμε το μείγμα του μπισκότου ομοιόμορφα σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο, καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά και το βάζουμε στο ψυγείο, για 15 λεπτά, να σφίξει.

Για την κρέμα:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και τα αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας, για 2 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Έπειτα ρίχνουμε την τριμμένη καρύδα, το ξύσμα λάιμ και το χυμό λάιμ και ανακατεύουμε, μέχρι να δέσει η κρέμα.

Απλώνουμε την κρέμα στην κρύα μπισκοτένια βάση. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε το chesecake στο ψυγείο, για 1 ώρα, να κρυώσει.

Διακοσμούμε το chesecake με τις φλοίδες καρύδας, πασπαλίζουμε με ξύσμα λάιμ και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page