ΣΥΝΤΑΓΕΣ

BURGER (ΜΠΕΡΓΚΕΡ) ΜΕ ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/04/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Θανάση Ρούσσο

Ημερομηνία Προβολής: 27/4/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

Για 10 burger

  • 10 φέτες από ψητό ρολό κοτόπουλο IFANTIS
  • Φύλλα μαρουλιού
  • Φύλλα ρόκας
  • 2 ντομάτες

Για τα ψωμάκια:

  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 25 γρ. μαγιά νωπή
  • 20 γρ. αλάτι
  • 25 γρ. ζάχαρη
  • 100 ml ελαιόλαδο Άλτις
  • Νερό
  • 3 κ.σ. σουσάμι

Για τη βινεγκρέτ:

  • 2 κ.σ. πετιμέζι
  • 1 σφην. λευκό ξύδι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζουμε το αλεύρι σε μπολ και  κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο. Προσθέτουμε στη λακούβα τη ζάχαρη, το αλάτι και 100 ml ελαιόλαδο.
Σε χλιαρό νερό διαλύουμε τη φρέσκια μαγιά και την προσθέτουμε στο αλεύρι. Ρίχνουμε λίγο-λίγο χλιαρό νερό ανακατεύοντας και ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη, που δεν κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζουμε το μπολ με τη ζύμη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για περίπου 30-45 λεπτά.
Αλευρώνουμε μια καθαρή επιφάνεια, κόβουμε κομματάκια ζύμης στο μέγεθος μανταρινιού και πλάθουμε σε στρογγυλα ψωμάκια για burger, φροντίζοντας η “ένωση” της ζύμης να είναι από την κάτω πλευρά. Τοποθετούμε στην κορυφή τους μια κουταλιά του γλυκού σουσάμι, πιέζοντας για να κολλήσει το σουσάμι στη ζύμη.
Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Πλένουμε καλά το μαρούλι, τη ρόκα ή όποιο άλλο λαχανικό επιλέξουμε για συνοδευτικό.
Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ βάζοντας 1 σφηνάκι πετιμέζι σε μπολ και χτυπώντας με έναν αβγοδάρτη προσθέτουμε ελαιόλαδο, μέχρι να αρχίσει να δένει ελαφρά η βινεγκρέτ. Αλατίζουμε καλά τη σαλάτα και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ. Προσθέτουμε λίγο σουσάμι και ανακατεύουμε καλά. Βγάζουμε τα ψωμάκια από το φούρνο και τα κόβουμε στη μέση. Βάζουμε σε κάθε ψωμάκι μια φέτα ρολό κοτόπουλο, μια φέτα ντομάτα και λίγη από τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ.