ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΙΤΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ & ΠΑΡΙΖΑΚΙ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Από τον Chef Κωστή Κωστάκη

ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΙΤΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ & ΠΑΡΙΖΑΚΙ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/04/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 20 ΠΙΤΑΡΑΚΙΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
250 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΣΚΛΗΡΟ
250 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΚΙΤΡΙΝΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ
50 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
2 ΑΒΓΑ
250 ΓΡ. ΓΑΛΑ
9 ΓΡ. ΞΗΡΗ ΜΑΓΙΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
½ ΚΙΛΟ ΠΑΤΑΤΕΣ ΒΡΑΣΜΕΝΕΣ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
50 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
50 ΓΡ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
½ ΜΑΤΣ. ΑΝΗΘΟ
½ ΜΑΤΣ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
150 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
1 Κ.Σ. ΚΑΥΤΕΡΟ ΜΠΟΥΚΟΒΟ
200 ΓΡ. ΠΑΡΙΖΑΚΙ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ FERRANO IFANTIS
1 ΑΒΓΟ
2 Κ.Σ. ΓΑΛΑ
1 Κ.Σ. ΜΑΥΡΟΚΟΥΚΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη:
Ζεσταίνουμε το βούτυρο με το μισό γάλα και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα αβγά, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το σκληρό αλεύρι, το κίτρινο αλεύρι και τη μαγιά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, ζυμώνουμε καλά, μέχρι να γίνει μία ελαστική ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει, για 1 ώρα.

Για τη γέμιση:
Σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το καυτερό μπούκοβο. Προσθέτουμε τις βραστές πατάτες, τις λιώνουμε με ένα πιρούνι, ρίχνουμε τον μαϊντανό και τον άνηθο, το παριζάκι κομμένο σε κύβους, το αλάτι, το φρέσκο τυρί κρέμα με μυρωδικά και ανακατεύουμε.

Για τη συναρμολόγηση:
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε μπαλάκια, περίπου 50 γραμμαρίων το καθένα, και τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε μικρά στρογγυλά χοντρά φύλλα. Βάζουμε σε κάθε φύλλο μια κουταλιά από τη γέμιση και τα κλείνουμε σε σχήμα φακέλου. Τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για τουλάχιστον μισή ώρα. Έπειτα, τα αλείφουμε με τον κρόκο αβγού και το γάλα και πασπαλίζουμε με μαυροκούκι.
Στη συνέχεια ψήνουμε τα πιταράκια, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.