ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΓΙΟΡΙΤΙΚΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/05/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον Chef Ανδρέα Χάντη
ΥΛΙΚΑ
  • 4 μέτριες μελιτζάνες 
  • 2 κ.σ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα 
  • 1 πιπεριά Φλώρινης 
  • 1 σκελ. σκόρδο 
  • ¼  ματσ. μαϊντανό 
  •  1 ½ κ.σ. ταχίνι 
  • 2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι 
  • 1 κ.γ. ζάχαρη 
  • Ελαιόλαδο 
  • Αλάτι-πιπέρι 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρυπάμε με ένα μαχαίρι τις μελιτζάνες και την πιπεριά Φλωρίνης, από όλες τις πλευρές και τις βάζουμε σε ένα ταψί. Τις αλατίζουμε, ρίχνουμε ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 1 ώρα.
Αφού ψηθούν και κρυώσουν, αφαιρούμε το εσωτερικό από τις μελιτζάνες, το ψιλοκόβουμε και το βάζουμε σε ένα μπολ. 
Καθαρίζουμε την πιπεριά Φλωρίνης, την ψιλοκόβουμε και την προσθέτουμε. Στη συνέχεια βάζουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το ταχίνι, τη ζάχαρη και το βαλσαμικό ξίδι. 
Στο τέλος προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε απαλά (να μη γίνει κρέμα, για να φαίνονται τα κομμάτια της μελιτζάνας μέσα) και σερβίρουμε.