ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΙΛΕΤΟ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ, ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ & ΜΠΕΙΚΟΝ

Aπό τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΦΙΛΕΤΟ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ, ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ & ΜΠΕΙΚΟΝ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/12/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

1 ΦΙΛΕΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ (800 ΓΡ. – 1 ΚΙΛΟ)
60 ΓΡ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ
60 ΓΡ. ΒΕΡΙΚΟΚΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ
60 ΓΡ. ΣΥΚΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ
100 ΓΡ. ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ CASTELLO DANABLU
50 ΓΡ. ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
20 ΦΕΤΕΣ ΜΠΕΙΚΟΝ
4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε τα αποξηραμένα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα και τα σύκα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το μπλε τυρί Δανίας, σπασμένο με το χέρι, τα ψιλοκομμένα φουντούκια, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο γαλοπούλας, στη συνέχεια το θωρακίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο, από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα και το βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί. Απλώνουμε από πάνω το μείγμα με τα αποξηραμένα φρούτα και το μπλε τυρί. Καλύπτουμε με τις φέτες μπέικον και το ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 45-50 λεπτά.
Όταν το στήθος γαλοπούλας είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 4-5 λεπτά.
Το κόβουμε σε φέτες, περιχύνουμε με τη σάλτσα του και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page