ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΕΚΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ & ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

Από την Έλενα Πασαγιάν

ΚΕΚΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ & ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/04/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 8 ΚΕΚΑΚΙΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
220 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
50 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
2 ½ Κ.Γ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
1 Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
½ Κ.Γ. ΣΚΟΝΗ ΤΖΙΝΤΖΕΡ
½ Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΛΑ
6 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΚΡΥΟ)
160 ML ΓΑΛΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
150 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
60 ML ΞΙΝΟΓΑΛΟ
3 Κ.Σ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
2 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΛΕΜΟΝΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ ½ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
1 Κ.Γ. ΥΓΡΗ ΒΑΝΙΛΙΑ
150 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ:
400 ΓΡ. ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ
100 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
120 ML ΝΕΡΟ
1 Κ.Σ. ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ
2 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΛΕΜΟΝΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
ΦΥΛΛΑ ΔΥΟΣΜΟΥ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη:
Βάζουμε στο μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το τζίντζερ, την κανέλλα, το κρύο βούτυρο και χτυπάμε, μέχρι το μείγμα να γίνει σαν βρεγμένη άμμος. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μαλακό μείγμα μπισκότου. Απλώνουμε 2-3 κουταλιές από το μείγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς για 15-18 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα.

Για την κρέμα:
Βάζουμε σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα, το ξινόγαλο, τη ζάχαρη άχνη, την κρέμα βαλασαμικού πορτοκάλι λεμόνι, το ξύσμα πορτοκαλιού και την υγρή βανίλια. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά.

Για τη σάλτσα:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα φρούτα, τη ζάχαρη, το νερό και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 5-6λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα και να δέσει η σάλτσα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι-λεμόνι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη συναρμολόγηση:
Κόβουμε τα κέικ στη μέση, απλώνουμε στο ένα κομμάτι την κρέμα τυριού, κλείνουμε με το άλλο κομμάτι κέικ και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα κόκκινων φρούτων. Διακοσμούμε με λίγα φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε.