ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/02/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Κωνσταντίνο Δαγρυτζίκο
ΥΛΙΚΑ
(για 1 άτομο)
- 140ml κονιάκ
- 60ml χυμό μήλου
- 30ml χυμό αχλαδιού
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- 1 ξυλάκι κανέλας για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπρίκι ή μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε το κονιάκ, το χυμό μήλου και αχλαδιού και τον αστεροειδή γλυκάνισο. Ζεσταίνουμε το λικέρ σε χαμηλή θερμοκρασία για 7 – 9 λεπτά, χωρίς να φτάσει σε σημείο βρασμού. Όσο παραμένει το λικέρ μας σ’ αυτή την χαμηλή θερμοκρασία χωρίς να βράζει τόσο πιο γλυκό θα γίνεται. Αντί για έτοιμο χυμό μήλου και αχλαδιού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκο χυμό περνώντας φρέσκα φρούτα από τον αποχυμωτή. Σερβίρουμε σε ποτήρι κονιάκ ή άλλο διάφανο ποτήρι και βάζουμε σε κάθε ποτήρι ένα ξυλάκι κανέλας.