ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΡΟΥΦΕΣ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ

Από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό

ΤΡΟΥΦΕΣ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/01/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΟΥΦΕΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ LIME:
400 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
1 Κ.Σ. ΞΥΣΜΑ LIME
50 ΓΡ. ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΖΑΧΑΡΗ & ΞΥΣΜΑ LIME (ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ)

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΟΥΦΕΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΟ:
400 ML ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
120 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
50 ΓΡ. ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΡΙΜΜΕΝΑ ΤΥΠΟΥ ΠΤΙ-ΜΠΕΡ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ)

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΟΥΦΕΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ & ΚΑΝΕΛΛΑ:
400 ML ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
½ ΦΛ. ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΓΑΛΑ
1 Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΛΑ
ΖΑΧΑΡΗ & ΚΑΝΕΛΛΑ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ)
ΛΙΩΜΕΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ (ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις τρούφες λευκής σοκολάτας με lime:
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, σε δύο δόσεις και ανακατεύουμε, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες. Ρίχνουμε τη λευκή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια, το ξύσμα lime και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, μέχρι να πήξει ελαφρώς. Αυτό το καταλαβαίνουμε όταν χωρίζουμε την κρέμα στη μέση, φαίνεται ο πάτος της κατσαρόλας και μείνει, για 3-5 δευτερόλεπτα, μέχρι να ενωθεί ξανά. Έπειτα βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, το βάζουμε στο ψυγείο, για 1 ώρα, να σφίξει.
Στη συνέχεια, πλάθουμε τις τρούφες λευκής σοκολάτας με lime σε μικρά μπαλάκια και τις καλύπτουμε με τη ζάχαρη ανακατεμένη με ξύσμα lime.

Για τις τρούφες λευκής σοκολάτας με μπισκότο:
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και το φρέσκο τυρί κρέμα, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, σε δύο δόσεις και ανακατεύουμε, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες. Ρίχνουμε τη λευκή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, μέχρι να πήξει ελαφρώς. Αυτό το καταλαβαίνουμε όταν χωρίζουμε την κρέμα στη μέση, φαίνεται ο πάτος της κατσαρόλας και μείνει, για 3-5 δευτερόλεπτα, μέχρι να ενωθεί ξανά. Έπειτα βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, το βάζουμε στο ψυγείο, για 1 ώρα, να σφίξει.
Στη συνέχεια, πλάθουμε τις τρούφες λευκής σοκολάτας σε μικρά μπαλάκια και τις καλύπτουμε με το τριμμένο μπισκότο.

Για τις τρούφες καραμέλα και κανέλλα:
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, την κανέλλα και ανακατεύουμε, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο, κρεμώδες και να πήξει ελαφρώς. Αυτό το καταλαβαίνουμε όταν χωρίζουμε την κρέμα στη μέση, φαίνεται ο πάτος της κατσαρόλας και μείνει, για 3-5 δευτερόλεπτα, μέχρι να ενωθεί ξανά.
Έπειτα βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, το βάζουμε στο ψυγείο, για 1 ώρα, να σφίξει.
Στη συνέχεια, πλάθουμε τις τρούφες λευκής σοκολάτας σε μικρά μπαλάκια, τις καλύπτουμε με τη ζάχαρη ανακατεμένη με την κανέλλα και περιχύνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα.