ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/12/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
440 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΣΚΛΗΡΟ
6 ΓΡ. ΞΗΡΗ ΜΑΓΙΑ
330 ML ΝΕΡΟ ΧΛΙΑΡΟ
8 ΓΡ. ΑΛΑΤΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
ΠΡΟΪΟΝ ΕΠΑΛΕΙΨΗΣ LURPAK SOFT
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ το χλιαρό νερό, προσθέτουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
Ρίχνουμε το αλάτι στο αλεύρι, το προσθέτουμε στο μπολ με τη μαγιά και ανακατεύουμε με το πίσω μέρος μιας κουτάλας, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Καλύπτουμε τη ζύμη με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε, σε ζεστό μέρος, για μιάμιση ώρα, να φουσκώσει.
Αφού φουσκώσει, πασπαλίζουμε με αλεύρι τη ζύμη και τη ζυμώνουμε με το πίσω μέρος μιας κουτάλας, μέχρι να ξεφουσκώσει και να μαζευτεί. Αλείφουμε με ελαιόλαδο τη μαντεμένια πλάκα και την αλευρώνουμε. Αλευρώνουμε τη ζύμη, την ζυμώνουμε στον αλευρωμένο πάγκο, την πλάθουμε σε μπάλα, τη βάζουμε πάνω στη μαντεμένια πλάκα και την αφήνουμε, σκεπασμένη, να φουσκώσει, για 40 λεπτά. Στη συνέχεια ψήνουμε το ψωμί, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς, στον αέρα, για 40 λεπτά.
Αφού ψηθεί, κόβουμε το ψωμί σε κομμάτια, το αλείφουμε με προϊόν επάλειψης σοφτ και σερβίρουμε.