ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 31/05/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τη Λένα Κ. Λιάσκα
Ημερομηνία προβολής 31/05/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 200 γρ. ψίχα ψωμιού
- ½ κ. ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
- 200 γρ. χυμό Σπιτικής Ντομάτας Pummaro
- 4 σκελ. σκόρδο
- ½ κ.γ. κύμινο
- 150 γρ. ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουσκεύουμε το ψωμί και το στραγγίζουμε. Ανακατεύουμε τον κιμά, το ψωμί, το σκόρδο λιωμένο, αλάτι – πιπέρι και το κύμινο. Τα ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε τα σουτζουκάκια κυλινδρικά.
Βάζουμε το χυμό ντομάτας σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε λάδι, αλάτι – πιπέρι και ½ φλ. νερό. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βάζουμε μέσα τα σουτζουκάκια. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου. Στο τέλος ρίχνουμε τις ελιές, μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα και σερβίρουμε μαζί με ρύζι πιλάφι.
Εναλλακτικά, μπορούμε να τηγανίσουμε τα σουτζουκάκια στο λάδι για 5 λεπτά και αφού αφαιρέσουμε τα σουτζουκάκια προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και ζεστό νερό. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 5 -10 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα σουτζουκάκια, τα αφήνουμε και αυτά να βράσουν μέσα στη σάλτσα άλλα 10 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε τις ελιές και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 5 λεπτά ακόμα.