ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/11/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Βασίλη Σικαλιά
Hμέρα προβολής 04/11/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
YΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
- 100 γρ. φασολάκια πλατιά Ifantis
- 250 γρ. baby ρόκα
- 2 αβγά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι & λεμόνι Kalamata Papadimitriou
- Λαδοπαξίμαδα
- Aλάτι-πιπέρι
Για την βινεγκρέτ:
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξίδι λευκό
- 1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι & λεμόνι Kalamata Papadimitriou
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την βινεγκρέτ:
Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το λευκό ξίδι, την κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι-λεμόνι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε στη βινεγκρέτ τα λαδοπαξίμαδα.
Ζεματίζουμε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό και τα κρυώνουμε.
Έπειτα τα ανακατεύουμε με τη βινεγκρέτ. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και τη ρόκα.
Βράζουμε τα αβγά για 5 λεπτά, τα καθαρίζουμε όσο είναι ακόμα καυτά και τα σερβίρουμε μελάτα πάνω στη σαλάτα.
Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι-λεμόνι.