ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/02/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό την Ελένη Ψυχούλη
Ημέρα προβολής: 05/02/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 4 πατάτες
- 3 φέτες μορταδέλα χωρίς γλουτένη Ifantis
- ½ κ.γ. κουρκουμά
- ½ ματσ. μαϊντανό
- 60 γρ. Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό τυρί
- Ασπράδι από 3 αβγά
- Φρυγανιά τριμμένη (για το πανάρισμα)
- Αλάτι- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πατάτες με νερό και κουρκουμά.
Στη συνέχεια τις λιώνουμε σε ένα μπολ.
Ψιλοκόβουμε τη μορταδέλα και τον μαϊντανό.
Προσθέτουμε στις λιωμένες πατάτες τη μορταδέλα, το τριμμένο τυρί, αλάτι, πιπέρι, 1 ασπράδι αβγού, τον μαϊντανό και ζυμώνουμε.
Πλάθουμε τις πατατοκροκέτες και τις βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.
Έπειτα τις πανάρουμε, περνώντας τις από το ασπράδι και μετά από τη φρυγανιά. Τέλος, τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 30 περίπου λεπτά.