ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΟΥΡΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ, ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ & ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 09/11/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ντόρα Φιλίππου


Ημερομηνία προβολής 09/11/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ. κολοκύθα 
  • 400 γρ. πατάτες 
  • ½ φλ. κολοκυθόσπορους
  • 90 ml κρέμα γάλακτος
  • 120 ml φρέσκο γάλα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις 
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο 
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο 
  • ½ κ.γ κανέλα
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τη κολοκύθα, τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου 25.
Σε ένα μικρό τηγανάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κόλιανδρο, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα και τσιγαρίζουμε τους κολοκυθόσπορους ξεφλουδισμένους. Μόλις αρχίσει να τσιτσιρίζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και στραγγίζουμε τους σπόρους από το λάδι.
Σουρώνουμε τις πατάτες και την κολοκύθα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Τα λιώνουμε μέσα στη κατσαρόλα όπου προσθέτουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο, τη κρέμα, το γάλα, το λάδι που τσιγαρίσαμε τους κολοκυθόσπορους, αλάτι – πιπέρι και ανακατεύουμε συνεχώς. Μπορούμε να προσθέσουμε στο τελείωμα του πουρέ κι άλλη ποσότητα από τα μπαχαρικά.
Γαρνίρουμε με τους σπόρους κολοκύθας.
Τους κολοκυθόσπορους μπορούμε αντί να τους τηγανίσουμε, να τους φουρνίσουμε με τα ίδια μπαχαρικά χωρίς όμως να τους καθαρίσουμε.