ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/10/2015
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
50 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
300 ΓΡ. ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΑΣΠΡΑ
300 ΓΡ. ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ PORTOBELLO
10 ΓΡ. ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ PORCINI
1 Κ.Γ. ΑΛΕΥΡΙ
4 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
200 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
2 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΑΠΑΛΗ
½ Κ.Γ. ΘΥΜΑΡΙ ΞΕΡΟ
80-100 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ
1 ΚΛΩΝ. ΘΥΜΑΡΙ ΦΡΕΣΚΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα porcini σε ένα μπολ με χλιαρό νερό να μαλακώσουν, για 10-15 λεπτά.
Στη συνέχεια σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο τα μανιτάρια portobello και τα άσπρα μανιτάρια. Τα πασπαλίζουμε με αλεύρι. Σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε το ζουμί από τα porcini και τα porcini μέτρια κομμένα, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο, το ξερό θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τα μανιτάρια να πιούν τα πολλά υγρά τους και ρίχνουμε τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε συνεχώς, σε μέτρια φωτιά, και στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο.
Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και με φρέσκο θυμάρι.