ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/11/2010
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Νίκη Μηταρέα, δημοσιογράφο γαστρονομίας
Ημερομηνία Προβολής: 30/11/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό χοιρινό (στήθος ή ωμοπλάτη) κομμένο σε λεπτές φέτες
- 8 λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο
- 250 γρ. κεφαλογραβιέρα πικάντικη
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 ποτ. κόκκινο κρασί
- ½ κ.γ. μπούκοβο καυτερό
- 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι
- Φύλλα ρόκας για το γαρνίρισμα
- 4 μικρά καρβέλάκια ψωμί για σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις λεπτές φέτες του χοιρινού, τις στραγγίζουμε, τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τις βάζουμε στην κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο έως ότου απορροφηθούν τα υγρά που θα βγάλουν. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει το κρέας και να χρυσίσει το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, το μπούκοβο, το αλάτι, το δεντρολίβανο και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα. Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τους κύβους του τυριού. Ανοίγουμε στη μέση κάθε καρβέλι ψωμί, αφαιρούμε από το κάτω μέρος την ψίχα, τοποθετούμε τις φέτες του κρέατος με τη σάλτσα τους και γαρνίρουμε με φύλλα ρόκας.