ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΑΣΤΕΛΙ ΑΠΟ ΣΟΥΣΑΜΙ & ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/05/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Executive Chef Απόστολο Αλτάνη

Ημέρα προβολής 16/05/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

Για 7 – 8 άτομα

Για την πανακότα σοκολάτας:

  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. γάλα
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • Ξύσμα από ½ πορτοκάλι
  • 2 ζελατίνες
  • 140 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας


Για το παστέλι:

  • 100 γρ. γλυκόζη
  • 100 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. σουσάμι
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης


Για τη διακόσμηση:

  • 7-8 φύλλα δυόσμου
  • 7-8 κ.σ. σαντιγί
  • 10 φρέσκα φρούτα του δάσους (φράουλες, βατόμουρα, μύρτιλα)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την πανακότα σοκολάτας:
Διαλύουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα, τις ζελατίνες και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε την πανακότα να πάρει μία βράση και τη σερβίρουμε στα ποτήρια. Την αφήνουμε να κρυώσει και μετά τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Για το παστέλι σουσαμιού:

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι, τη μαργαρίνη με βούτυρο, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το σουσάμι και τα φιστίκια Αιγίνης εκτός φωτιάς.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολα και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Βάζουμε στην πανακότα τη σαντιγί (χτυπάμε στο μίξερ 200 ml κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει σαντιγί) και τα φρέσκα φρούτα του δάσους.
Προσθέτουμε το παστέλι και γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου.