ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/03/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Εύη Παπαδοπούλου
Ημερομηνία προβολής 19/03/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
(για 12 μικρά ντόνατς)
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 100 γρ. ζάχαρη
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 βανίλια
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
- 3 κ.σ. Flora με 25% βούτυρο
- Για την επικάλυψη:
- 2 κ.σ. Flora Soft με 3% βούτυρο
- ½ φλ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Μέσα στο φούρνο, τοποθετούμε άδεια μια φόρμα με 12 θέσεις για μάφινς.
Σε ένα μπολ ανακατεύoυμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη μαργαρίνη με 25% βούτυρο που λιώνουμε σε ένα τηγανάκι. Ανακατεύουμε από μέσα προς τα έξω να ενωθούν τα υλικά.
Βγάζουμε από τον φούρνο τη φόρμα και την ακουμπάμε στον πάγκο. Μέσα σε κάθε θήκη βάζω ένα μικρό κομματάκι μαργαρίνη με 3% βούτυρο, και ξαναβάζουμε στο φούρνο για να λιώσει. Αμέσως μετά γεμίζουμε τις θήκες με το χυλό και ψήνουμε για 12 έως 15 λεπτά περίπου.
Εντωμεταξύ σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Λιώνουμε τη μαργαρίνη με 3% βούτυρο σε ένα τηγανάκι.
Μόλις ψηθούν τα ντόνατς, τα βγάζουμε από τον φούρνο, και μετά από 1 – 2 λεπτά τα ξεφορμάρουμε σπρώχνοντάς τα με προσοχή από το πλάι. Αμέσως τα αλείφουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη και τα κυλάμε στο μείγμα με τη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.