ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/02/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Θωμά Τσιώμα
Ημερομηνία Προβολής: 04/02/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 100 γρ. καπνιστό χοιρινό
- 100 γρ. γιδοτύρι Φθιώτιδας πιπεράτο
- 150 γρ. ξερά σύκα
- 2 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
- 1 σφην. πόρτο ή μαυροδάφνη
- 1 σφην. μπράντι
- 1 ξύλο κανέλλας
- 2 φέτες ψωμιού ολικής άλεσης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε τα σύκα στο πόρτο και στο μπράντι για τουλάχιστον 2 ώρες.
Τα τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλλα και ½ ποτήρι νερό. Βράζουμε για 10 λεπτά, ώσπου να μείνει η μισή ποσότητα των υγρών. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα σύκα με το ζουμάκι τους και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ο πουρές είναι έτοιμος. Ψήνουμε το ψωμί σε χοντρές φέτες και πάνω σε αυτό προσθέτουμε με τη σειρά γιδοτύρι, τον πουρέ σύκων και το καπνιστό χοιρινό σε φέτες.