ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ, ΓΙΔΟΤΥΡΙ & ΠΟΥΡΕ ΣΥΚΩΝ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/02/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Θωμά Τσιώμα


Ημερομηνία Προβολής: 04/02/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. καπνιστό χοιρινό
  • 100 γρ. γιδοτύρι Φθιώτιδας πιπεράτο
  • 150 γρ. ξερά σύκα
  • 2 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 σφην. πόρτο ή μαυροδάφνη
  • 1 σφην. μπράντι
  • 1 ξύλο κανέλλας
  • 2 φέτες ψωμιού ολικής άλεσης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε τα σύκα στο πόρτο και στο μπράντι για τουλάχιστον 2 ώρες.

Τα τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλλα και ½ ποτήρι νερό. Βράζουμε για 10 λεπτά, ώσπου να μείνει η μισή ποσότητα των υγρών. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα σύκα με το ζουμάκι τους και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ο πουρές είναι έτοιμος. Ψήνουμε το ψωμί σε χοντρές φέτες και πάνω σε αυτό προσθέτουμε  με τη σειρά γιδοτύρι, τον πουρέ σύκων και το καπνιστό χοιρινό σε φέτες.