ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/11/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ελένη Ψυχούλη


Ημερομηνία προβολής 12/11/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. μανιτάρια 
  • 1 κρεμμύδι 
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • ½ ποτ. λευκό κρασί
  • 1 κλων. θυμάρι 
  • ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κλων. δενδρολίβανο 
  • ½ φλ. κρέμα γάλακτος 
  • 1 σάλτσα για ψητό Knorr Σπιτικός
  • ½ ματσ. μαϊντανό 
  • Αλάτι – Πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο. Ρίχνουμε το θυμάρι και το δεντρολίβανο. Σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε τη σάλτσα ψητού και προσθέτουμε βραστό νερό περίπου ½ lt. Αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά για 15 λεπτά περίπου. Μόλις βράσουν, αφαιρούμε το θυμάρι και το δεντρολίβανο και λιώνουμε τη σούπα όσο να κρατάνε λίγο τα μανιτάρια. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.