ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/12/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Ανδρέα Λαγό
Ημερομηνία προβολής 03/12/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
(για 4 άτομα)
Για τα λαχανικά:
- 300 ml νερό
- 4 κ.σ. ξύδι λευκό
- 2 σκελ. σκόρδο
- Χυμό από 1 λεμόνι
- ½ κ.σ. κόλιανδρο σπόρους
- 3 κλων. θυμάρι
- 1 κόκκινη πιπερίτσα
- 8 σπαράγγια
- 150 – 200 γρ. φασολάκια
- 6 καρότα
- 6 κολοκυθάκια
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 κ.σ. μαϊντανό
- 3 κ.σ. βασιλικό
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- Αλάτι – πιπέρι
Για την κρέμα:
- 200 γρ. κατίκι
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το ξύδι, το κόλιανδρο, το θυμάρι και αλάτι και όσο βράζει το νερό προσθέτουμε τα καρότα κομμένα στη μέση, τα κολοκυθάκια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα σπαράγγια και τα φασολάκια. Σκεπάζουμε και μόλις βράσει στα 2 λεπτά βγάζουμε τα κρεμμυδάκια και τα σπαράγγια, στα 5 λεπτά τα φασολάκια και στα 10 λεπτά περίπου τα κολοκυθάκια και τα καρότα. Το ζουμί που περίσσεψε, αφού αφαιρέσουμε το κλων. θυμαριού, το βάζουμε να χτυπηθεί μαζί με χυμό λεμονιού, λάδι, αλάτι πιπέρι, μαϊντανό και βασιλικό. Σερβίρουμε τα λαχανικά μας ζεστά, περιχύνοντας με τη σάλτσα που φτιάξαμε και το κατίκι από πάνω ή στο πλάι. Το κατίκι το ανακατεύουμε μόνο με αλατοπίπερο πριν το σερβίρουμε.