ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/11/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Ελένη Ψυχούλη
Ημερομηνία Προβολής: 24/11/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. κριθαράκι
- 2 φακ. χορτόσουπα Knorr
- ½ ποτ. λευκό κρασί
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 150 γρ. κεφαλογραβιέρα
- ½ ματσ. μαϊντανό
- Ελαιόλαδο Άλτις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε τις σούπες σε ένα λίτρο ζεστό νερό.
Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε τηγάνι με το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά.
Σβήνουμε με λευκό κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη σούπα λίγη λίγη ώστε κάθε φορά ίσα που να καλύπτει το κριθαράκι. Μόλις πιεί το κριθαράκι την πρώτη δόση προσθέτουμε πάλι λίγη σούπα και συνεχίζουμε μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι.
Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, και όσο είναι ακόμα ζεστό το κριθαράκι ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον προσθέτουμε μαζί με την κεφαλογραβιέρα τριμμένη ανακατεύοντας.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγη έξτρα τριμμένη κεφαλογραβιέρα.