ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΗΛΑ ΜΕ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ (ΓΙΑ ΤΑΡΤΑ Η ΜΗΛΟΠΙΤΑ)

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/11/2012

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

  • ¼ φλ. ζάχαρη καστανή
  • 3 κ.σ. ζάχαρη άσπρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 3 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft
  • 1 λοβό βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε σε μεγάλο τηγάνι ή φαρδιά κατσαρόλα, το βούτυρο και το σιγοβράζουμε για ένα λεπτό. Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα σποράκια και το λοβό της βανίλιας. Ανακατεύουμε σε δεύτερο μπολ την καστανή ζάχαρη, την άσπρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε 8 κομμάτια και τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού. Τα προσθέτουμε στο μπολ με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τα μήλα και όλη τη ζάχαρη στη κατσαρόλα με τη μαργαρίνη με βούτυρο, τα απλώνουμε σε μια σειρά και τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσουν για 5 λεπτά. Γυρίζουμε με προσοχή τις φέτες του μήλου από την άλλη και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.