ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΟΚΤΕΪΛ ME ABOKANTO

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/10/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Πόπη Μπρέντμαρ – Παπανικολάου


Ημερομηνία προβολής 30/10/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ 

  • 1 αβοκάντο 
  • 200 γρ. γαρίδες μικρές
  • 150 ml μαγιονέζα Hellmann’s Real 
  • 50 ml στραγγιστό γιαούρτι 
  • 1 κ.σ. κέτσαπ Hellmann’s 
  • Τabasco ή πιπέρι καγιέν 
  • Πράσινη σαλάτα 
  • Άνηθο
  • 1 κ.σ. κόκκινο χαβιάρι 
  • 2 αβγά (προαιρετικά)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεφλουδίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε κυβάκια. Το αβοκάντο πρέπει να είναι ώριμο. Το ρίχνουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε την μαγιονέζα, το γιαούρτι, τη κετσάπ, λίγες σταγόνες tabasco ή πιπέρι καγιέν. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον προσθέτουμε στο μείγμα, έπειτα ανακατεύουμε και το χαβιάρι. Επίσης, εναλλακτικά μπορούμε να προσθέσουμε αυγό βραστό κομμένο σε κυβάκια.

Για το σερβίρισμα:
Σε κολονάτα ποτήρια, βάζουμε ένα φύλλο μαρούλι, το ντιπ που ετοιμάσαμε, από πάνω μια κ.γ. χαβιάρι και γαρίδες.
Εναλλακτικά σερβίρουμε το ντιπ σε καναπεδάκια, κι από πάνω γαρίδα και γαρνίρουμε με χαβιάρι και άνηθο.