ΣΥΝΤΑΓΕΣ

CHEESECAKE ΜΠΑΚΛΑΒΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/12/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Pastry Chef Χρήστο Βέργαδο
ΥΛΙΚΑ
Για φόρμα 22 εκ.
  • 6 φύλλα κρούστας
  • 200 γρ. καρύδια 
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. κανέλλα 
  • 120 γρ. βούτυρο Lurpak 
Για την κρέμα:
  • 600 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 170 γρ. ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 3 βανίλιες
Για το σιρόπι:
  • 230 γρ. ζάχαρη
  • 300 ml νερό
  • 250 γρ. μέλι 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το σιρόπι:
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και την ζάχαρη, για περίπου 2 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και το αφήνουμε να κρυώσει. 
Για την κρέμα: 
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το γιαούρτι. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ενιαίο το μείγμα. 
Τρίβουμε τα καρύδια στο μούλτι και τα μεταφέρουμε σε ένα μικρό μπολ. Προσθέτουμε στα τριμμένα καρύδια την κανέλλα, 2 κουταλιές σιρόπι, αλάτι και ανακατεύουμε.
Για τη βάση: 
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο. 
Απλώνουμε στον πάγκο ένα φύλλο κρούστας. Αλείφουμε το μισό με βούτυρο και το διπλώνουμε στη μέση. 
Στρώνουμε το μισό φύλλο μέσα, το άλλο μισό έξω από τη φόρμα. Απλώνουμε περιμετρικά στη φόρμα 6 συνολικά βουτυρωμένα διπλωμένα φύλλα. 
Αλείφουμε με βούτυρο τα φύλλα μέσα στη φόρμα. 
Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα μέχρι τη μέση. Προσθέτουμε από πάνω τη γέμιση με το καρύδι. 
Τα φύλλα που περισσεύουν έξω από τη φόρμα τα τυλίγουμε προς τα μέσα, σαν πουγκί. 
Αλείφουμε με βούτυρο και ψήνουμε στους 160 βαθμούς, για 1 ώρα. 
Αφού ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι την επιφάνεια. 
Το σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το μείγμα από καρύδια.