ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/03/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
1,2 ΚΙΛΟ ΑΡΝΙ Ή KATΣΙΚΙ
1 ΚΙΛΟ ΠΑΤΑΤΕΣ BABY
1 ΦΙΝΟΚΙΟ
1 Κ.Γ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΡΙΓΑΝΗ & ΘΥΜΑΡΙ KΑLAMATA PAPADIMITRIOU
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
½ ΜΑΤΣ. ΜΑΡΑΘΟ
1 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ
1 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΟ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
1 Κ.Σ. ΘΡΟΥΜΠΙ ΞΕΡΟ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ:
200 ΓΡ. ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
150 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
2 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΜΕΛΙ
ΞΥΣΜΑ & XYMO ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
2 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
1 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 Κ.Σ. ΔΥΟΣΜΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το κρέας σε ένα ταψί με λαδόκολλα, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το αλείφουμε με την μουστάρδα με ρίγανη και θυμάρι και πασπαλίζουμε με το φρέσκο θυμάρι. Προσθέτουμε το δενδρολίβανο, τον μάραθο, το σκόρδο και το ξερό θρούμπι. Κόβουμε τις baby πατάτες στη μέση και τις βάζουμε στο ταψί. Προσθέτουμε το φινόκιο, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και το ξύσμα λεμονιού.
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 2-2,5 ώρες.
Για τη σάλτσα με τυρί κρέμα:
Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το φρέσκο τυρί κρέμα, τη μουστάρδα με μέλι, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και τον δυόσμο και τα προσθέτουμε στη σάλτσα. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε το κρέας και συνοδεύουμε με τη σάλτσα τυριού.