ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/10/2015
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
1 ΦΥΛΛΟ ΚΟΥΡΟΥ
150 ΓΡ. ΜΟΡΤΑΔΕΛΑ FERRANO IFANTIS
1 ΠΡΑΣΟ
4 Κ.Σ. ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
20 ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK SOFT
2 ΑΒΓΑ
150 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
30 ΓΡ. ΓΑΛΑ
150 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA MOZZARELLA ΤΡΙΜΜΕΝΗ
150 ΓΡ. ARLA AΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ
1 Κ.Γ. ΜΠΟΥΚΟΒΟ
3 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το πράσο και το σχοινόπρασο και τα σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο, για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Απλώνουμε το φύλλο κουρού σε ένα αντικολλητικό ταψί και κόβουμε όσο περισσεύει.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αβγά μαζί με το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε τη mozzarella και το μπούκοβο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το κεφαλοτύρι και το σωταρισμένο πράσο με το σχοινόπρασο. Περιχύνουμε την πίτα με το μείγμα και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30-35 λεπτά.