ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΙΤΑ ME KOΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΠΙΤΑ ME KOΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/02/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΨΙ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 35-40 ΕΚ.

1 ΚΙΛΟ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
6 ΦΕΤΕΣ ΤΥΡΙ ARLA HAVARTI LIGHT
120 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ REGATO
100 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
180 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
110 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ
2 ΑΒΓΑ
30 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
2 Κ.Σ. ΔΥΟΣΜΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
2 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
40 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΓΙΑ ΕΠΑΛΕΙΨΗ)
170 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια, στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη, έπειτα τα βάζουμε σε ένα
σουρωτήρι, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και τα στραγγίζουμε.
Βάζουμε σε ένα μπολ το τριμμένο regatο, το havarti σε κυβάκια, τα αβγά, το φρέσκο τυρί κρέμα, τα τριμμένα κολοκυθάκια, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα της κολοκυθόπιτας. Προσθέτουμε κομμάτια βουτύρου σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με πιπέρι.
Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 35-40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
Όταν η κολοκυθόπιτα είναι έτοιμη, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο, κόβουμε σε κομμάτια και την σερβίρουμε με φρέσκο τυρί κρέμα με μυρωδικά.