ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΜΕ ΑΒΓΑ & ΨΗΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 29/10/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Marko Rossi

ΥΛΙΚΑ
Για τις τορτίγιες:
  • 300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 200-250 ml χλιαρό νερό
  • Aλάτι
Για τα χωριάτικα αβγά (huevos rancheros):
  • 2 φέτες ψητό χοιρινό με μυρωδικά Fouantre Ifantis
  • 2 αβγά
  • 2  ντομάτες
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1/2 αβοκάντο
  • ¼ κ.γ. κύμινο 
  • 4 σταγόνες ταμπάσκο
  • 1/2 λάιμ 
  • 1 κ.σ. Αrla φρέσκο τυρί κρέμα 
  • 10 κλων. φρέσκο κόλιανδρο
  • 1 σφην. ελαιόλαδο
  • Αλάτι -πιπέρι 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τις τορτίγιες:
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το βούτυρο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό. Ζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Κόβουμε σε μπαλάκια το ζυμάρι και ανοίγουμε λεπτά στρογγυλά φύλλα.
Ψήνουμε την τορτίγια στο τηγάνι και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσει.

Για τη σάλτσα:
Τρίβουμε τις ντομάτες και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. 
Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το ψητό χοιρινό με μυρωδικά. 
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, ελαιόλαδο και την πιπεριά.
Βάζουμε την τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει, μέχρι να δέσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κύμινο,το ταμπάσκο, το λάιμ και ανακατεύουμε.
Σπάμε τα αβγά, τα ρίχνουμε στο τηγάνι, χωρίς να τα ανακατέψουμε, και κλείνουμε το καπάκι μέχρι να ψηθούν. 
Σε χαμηλή φωτια μαγειρεύουμε τα αβγά χωρίς να ψηθεί ο κρόκος, παρά μόνο το ασπράδι.
Στο τέλος βάζουμε το ψητό χοιρινό με μυρωδικά, τον κόλιανδρο και το τυρί κρέμα. 
Σερβίρουμε την τορτίγια με το αβοκάντο, το ψητό χοιρινό με μυρωδικά και τα αβγά.