ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΦΕΤΑ & ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/11/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Μιχάλη Ντουνέτα


Συνταγή για κλασσικά κεφτεδάκια με την ιδιαίτερη γεύση της λιαστής ντομάτας και την αψάδα της φέτας

Ημερομηνία Προβολής: 02/11/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ. μοσχαρίσιο κιμά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2-3 αβγά
  • Κύμινο
  • Πάπρικα γλυκιά και καυτερή
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. γάλα
  • 150 γρ. τριμμένη φέτα
  • 5-6 φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 10 ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα:

  • 200 γρ. γιαούρτι σακούλας ή στραγγιστό
  • 2 φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 40 γρ ελαιόλαδο Άλτις

Για το τηγάνισμα: Αλεύρι και ελαιόλαδο 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε μέσα σε ένα μπολ όλα τα υλικά: τον μοσχαρίσιο κιμά, το αλατοπίπερο, τα αβγά, το κύμινο, την πάπρικα, τον μαϊντανό, το γάλα, την τριμμένη φέτα, τον βασιλικό, τις λιαστές ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο και πλάθουμε μαλακά για να ενωθούν όλα τα υλικά. Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μόλις ζεσταθεί καλά.

Για τη σάλτσα: βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι, το γιαούρτι, τον βασιλικό, το ελαιόλαδο και το λάδι και χτυπάμε.

Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με δυο κουταλιές σάλτσας στην άκρη του πιάτου.