ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ

Aπό την Ακτίδα Κορίτου

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/04/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΨΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ 36X27 ΕΚ.

12 ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
400 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ REGATO
400 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA MOZZARELLA
200 ΓΡ. ΦΟΡΜΑΕΛΑ ΑΡΑΧΩΒΑΣ
200 ΓΡ. ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ FOUANTRE ΙFANTIS
500 ML ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ
200 ML ΣΟΔΑ
4 ΑΒΓΑ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπωλ το τριμμένο Regato την τριμμένη Mozzarella, τη φορμαέλα, την καπνιστή γαλοπούλα σε κυβάκια και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε ένα ταψί με ένα πινέλο και απλώνουμε τρία φύλλα κρούστας. Προσθέτουμε το 1/4 από το μείγμα των τυριών με τη γαλοπούλα. Στη συνέχεια απλώνουμε επτά φύλλα και πάνω από κάθε ένα φύλλο ρίχνουμε λίγη από τη γέμιση. Στο τέλος καλύπτουμε με δύο φύλλα και χαράζουμε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά, προσθέτουμε το γάλα, την υγρή σόδα, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε την πίτα με το μείγμα του γάλακτος και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20-30 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.