ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ ΜΠΥΡΑΣ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Aπό την Chef Bαλεντίνα Αργυροπούλου

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ ΜΠΥΡΑΣ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/03/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

300 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ)
250 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
150 ML ΜΑΥΡΗ ΜΠΥΡΑ
150 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
100 ΓΡ. ΣΚΟΝΗ ΚΑΚΑΟΥ
370 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ
3 ΑBΓΑ
1 Κ.Γ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
1 ΒΑΝΙΛΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
200 ΓΡ. ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
125 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ)
225 ΓΡ. ΑRLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
225 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά, τη ζάχαρη και την βανίλια, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Έπειτα ρίχνουμε τη μπύρα, την κρέμα γάλακτος, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι, το κακάο και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Απλώνουμε το σοκολατένιο μείγμα του κέικ σε μια βουτυρωμένη φόρμα.
Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 35-40 λεπτά.

Για το γλάσο λευκής σοκολάτας:
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα με το βούτυρο και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Έπειτα ανακατεύουμε σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και στο τέλος ενσωματώνουμε τη λιωμένη λευκή σοκολάτα.

Αφού ψηθεί, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει, περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page