ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΟΥΡΑΚΙΑ ME XAΛBA & ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Από την Τασούλα Κουφοπούλου

ΠΟΥΡΑΚΙΑ ME XAΛBA & ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/03/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

450 ΓΡ. ΦΥΛΛΟ ΒΗΡΥΤOΥ KANAKI
400 ΓΡ. ΧΑΛΒΑ ΒΑΝΙΛΙΑ
150 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
100 ΓΡ. ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
100 ΓΡ. ΚΑΡΥΔΙΑ
1 Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΛΑ
1 ΦΛ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΛΙΩΜΕΝΟ)
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
1,5 ΦΛ. ΜΕΛΙ
2 ΦΛ. ΝΕΡΟ
1/2 ΦΛ. ΓΛΥΚΟΖΗ
1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΛΑΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χοντροκόβουμε τον χαλβά και τον βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα και τη σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε κομμάτια, την κανέλλα, τα τριμμένα καρύδια, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Κόβουμε το φύλλο Βηρυτού στη μέση. Αλείφουμε με βούτυρο ένα μακρόστενο φύλλο, το διπλώνουμε, το βουτυρώνουμε, βαζουμε λίγη από τη γέμιση στην άκρη του φύλλου και τυλίγουμε σε ρολό. Τοποθετούμε τα πουράκια σε ένα βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30-35 λεπτά.

Για το σιρόπι:
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη γλυκόζη, το μέλι, το ξύλο κανέλλας και βράζουμε για 7-8 λεπτά, μέχρι να γίνει σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σιροπιάζουμε τα ζεστά πουράκια με το κρύο σιρόπι, αφήνουμε για 2-3 ώρες να απορροφηθεί το σιρόπι και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page