ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΑΣΠΡΑΔΙΑ, ΣΠΑΝΑΚΙ & ΨΗΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/05/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Διαιτολόγο–Διατροφολόγο Βάσια Μανίκα
ΥΛΙΚΑ
  • 3 ασπράδια αβγών
  • 2 φέτες ψητή γαλοπούλα για τοστ Ferrano Ιfantis 
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια 
  • 50 γρ. σπανάκι
  • 2 φέτες Arla Lactofree Light 
  • 1 κ.γ. άνηθο 
  • 2 φέτες πολύσπορο ψωμί
  • Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε τις φέτες πολύσπορου ψωμιού στο σχαροτήγανο. 
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. 
Σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. 
Προσθέτουμε το σπανάκι και τον άνηθο και σωτάρουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη γαλοπούλα κομμένη σε κύβους. 
Χτυπάμε τα ασπράδια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το το τυροκομικό προϊόν lactofree και αφήνουμε να ψηθούν για 3-5 λεπτά, από την κάθε πλευρά. Σερβίρουμε την ομελέτα με τις ψημένες φέτες ψωμιού. 
Πασπαλίζουμε με πιπέρι και γαρνίρουμε με άνηθο.