ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

Από την Ελένη Ψυχούλη

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/11/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΙΛΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ KATEΨΥΓΜΕΝΟ TRATA ΟN ICE

1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ

3 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ

7 ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΞΙΝΑ (ΒΕΡΟΙΑΣ)

1/2 ΦΛ. ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

400 ΓΡ. ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΟΝΚΑΣΕ

1 Κ.Γ. ΖΑΧΑΡΗ

1 ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

1/2 ΜΑΤΣ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ

ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε το κρεμμύδι με τα σκόρδα στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε τα δαμάσκηνα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-10 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον μπακαλιάρο και τον αφήνουμε σκεπασμένο να μαλακώσει για 10 λεπτά. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με πιπέρι και μπόλικο μαϊντανό.