ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΑΛΤΣΟΝΕ BANOFFEEME ΣΟΚΟΛΑΤΑ & ΜΠΙΣΚΟΤΟ

ΚΑΛΤΣΟΝΕ BANOFFEEME ΣΟΚΟΛΑΤΑ & ΜΠΙΣΚΟΤΟ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/01/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
(για 1 πίτσα)

Για την calzone
1 ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΊΤΣΑ ΚΑΝΑΚΙ
3κ.σ καραμέλα γάλακτος (περίπου)
1-1/2 μπανάνα (ανάλογα το μέγεθος), κομμένη σε φέτες και περασμένες με χυμό λίγο λεμόνι
100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
3κ.σ μπισκότο τύπου πτι-μπερ σε σκόνη
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο με 2κ.σ γάλα
3κ.σ αμύγδαλο φιλέ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Για την calzone
Ανοίγουμε το φύλλο της πίτσας σε ένα ταψί μαζί με τη λαδόκολλα του, αλείφουμε την μισή επιφάνεια της ζύμης με την καραμέλα, πασπαλίζουμε με τη σοκολάτα, το μπισκότο, στρώνουμε ομοιόμορφα τις μπανάνες και κλείνουμε με το άλλο μισό φύλλο.
Πιέζουμε με τα χέρια μας τις άκρες για να κλείσει καλά και κάνουμε «τσιμπιές», έτσι ώστε να της φτιάξουμε ένα όμορφο τελείωμα.
Αλείφουμε με το μείγμα του αυγού, πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 2200 C, για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει η πίτσα και να πάρει χρώμα.
Αφήνουμε για 10 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία της και σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτό βανίλια.

Παρατήρηση
Την καραμέλα γάλακτος την αγοράζουμε έτοιμη στα σούπερ μάρκετ ή μπορούμε να αγοράσουμε ζαχαρούχο γάλα και να το βράσουμε μέσα σε νερό, με την κονσέρβα, χωρίς το χαρτί για 1 ½ -2 ώρες.
Επίσης μπορούμε να βρούμε καραμελωμένο γάλα έτοιμο σε συγκεκριμένα καταστήματα (παντοπωλεία) στην Αθήνα.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page