ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/03/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον κριτικό γεύσης, Δημήτρη Αντωνόπουλο
Ημερομηνία Προβολής: 15/3/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 1 κ. μανιτάρια portobello (ή αποξηραμένα)
- 150 γρ. πιπεριές κέρατο
- 150 γρ. μαραθόριζα
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Άλτις
- Σόγια σος
- Fish sauce
- Ξίδι βαλσάμικο
- Αλάτι & πιπέρι
- Κύμινο
- Κόλιανδρο σε κόκκους
- Κάρυ
- Καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Δεν πλένουμε τα μανιτάρια, τα σκουπίζουμε καλά και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.Πλένουμε τις πιπεριές και την μαραθόριζα και ψιλοκόβουμε. Στρώνουμε σε πυρέξ τα μανιτάρια και τα λαχανικά. Σπάμε τον κόλιανδρο για να βγάλει τα αρώματα του. Πασπαλίζουμε τα μανιτάρια με τον κόλιανδρο και τα υπόλοιπα καρυκεύματα. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, με τις σάλτσες και το ξίδι. Ψήνουμε τα μανιτάρια σε προθερμασμένο φούρνο (στον αέρα) στους 165ο βαθμούς, για 30-40 λεπτά.