ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/12/2010
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Αντώνη Μελά
Ημερομηνία Προβολής: 20/12/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. φιλέτο μοσχάρι
- 200 γρ. λάχανο ψιλοκομμένο
- 60 γρ. φιστίκι Αιγίνης
- 50 γρ. καρυδόψυχα
- 50 γρ. φουντούκι τριμμένο
- 50 γρ. μοσχοφίλερο
- 2 κ.σ. σταφίδα ξανθιά
- 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
- 2 κ.γ. πράσινο τσάι
- 2 σφην. μηλόξιδο
- 1 ποτ. λευκό ξηρό κρασί
- 200 ml ζωμό λαχανικών Knorr
- 4 κρεμμύδια κοκκάρια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 γλυκοπατάτες
- Λουίζα φρέσκια
- Ελαιόλαδο Άλτις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ζωμό λαχανικών, προσθέτοντας το πράσινο τσάι και τη λουΐζα και τον βράζουμε για δυο λεπτά.
Φτιάχνουμε το ξινολάχανο: ψιλοκόβουμε τα κοκκάρια και τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε το λάχανο, τη γλυκοπατάτα που έχουμε τρίψει στον τρίφτη, τη μαύρη ζάχαρη, τις σταφίδες και το μηλόξυδο. Σβήνουμε με λευκό κρασί και προσθέτουμε το μεγαλύτερο μέρος του ζωμού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Στο μπλέντερ χτυπάμε τα καρύδια, τα φουντούκια και τα φιστίκια Αιγίνης. Ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς στο τηγάνι μαζί με το λάχανο, αλλά κρατάμε 3 κουταλιές της σούπας στην άκρη, ώστε να πανάρουμε τα φιλετάκια μας.
Πανάρουμε τα φιλέτα στο τρίμμα ξηρών καρπών βοηθώντας με το χέρια να κολλήσει καλά επάνω στο κρέας. Σε ένα δεύτερο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα φιλετάκια για λίγα λεπτά και από τις δύο πλευρές. Αν τα θέλουμε πιο καλοψημένα τα αφήνουμε στο τηγάνι για 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα σβήνουμε με λευκό κρασί, προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό και αφήνουμε να εξατμιστεί μέρος των υγρών για δυο λεπτά.
Βάζουμε το ξινολάχανο στο πιάτο και από πάνω ξαπλώνουμε το φιλέτο. Ρίχνουμε από πάνω δυό κουταλιές από το ζουμάκι από τα φιλέτα και σερβίρουμε.