ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/05/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ιωάννα Χαλμούκη

Ημέρα προβολής 19/05/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ:

  • 130 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • 315 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 ¼ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ¾ κ.γ. αλάτι
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ζάχαρη (για να πασπαλίσουμε τις φράουλες)
  • 2 αβγά
  • 180 γρ. γάλα
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια
  • 20 φράουλες
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 φλ. λιμοντσέλο ή ροζέ αφρώδη οίνο (προαιρετικά για μαρινάρισμα στις φράουλες)

Για την κρέμα τυριού:

  • 510 γρ. τυρί κρέμα
  • 470 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2-3  κ.σ. ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. άρωμα βανίλιας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να αφρατέψουν.
Χαμηλώνουμε την ένταση και προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, το γάλα και το άρωμα βανίλιας.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, τα προσθέτουμε στο μείγμα του κέικ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το χέρι.
Αλείφουμε με μαργαρίνη 2 φόρμες 22-24εκ. και μοιράζουμε το μείγμα. Απλώνουμε τις μαριναρισμένες φράουλες στο μείγμα, κοντά τη μία στην άλλη και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 10 λεπτά και στη συνέχεια στους 160 βαθμούς, για 20 περίπου λεπτά.

Για την κρέμα τυριού:

Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα και το χτυπάμε με έναν αβγογδάρτη, μέχρι να μαλακώσει.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει παχύρευστη κρέμα. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε καλά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να αφρατέψουν.
Στο τέλος ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και το άρωμα βανίλιας.
Βάζουμε την κρέμα τυριού στο ψυγείο μέχρι να ψηθεί το κέικ.

Όταν ψηθεί το κέικ, το αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια απλώνουμε την κρέμα τυριού στη λεία πλευρά από το ένα κομμάτι κέικ. Καλύπτουμε με το άλλο κομμάτι και αλείφουμε όλη την επιφάνεια του κέικ με την υπόλοιπη κρέμα.
Διακοσμούμε με φράουλες και λουλούδια.