ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΑΒΛΟΒΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/04/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Ανδρέα Λαγό

Ημερομηνία προβολής 24/04/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
Για τη μαρέγκα:

  • 100 γρ. ζάχαρη 
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 ασπράδια
  • 20 γρ. κακάο
  • 1 κ.γ ξύδι

Για τη σαντιγί σοκολάτας:

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Ξύσμα από 1 λάιμ

Για τη σάλτσα σοκολάτας:

  • 150 γρ. γάλα φρέσκο
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Για τη διακόσμηση

  • 200 γρ. βατόμουρα 
  • 300 γρ. φράουλες
  • Ζάχαρη άχνη
  • 4 φρούτα του πάθους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε τη μαρέγκα χτυπώντας σε μέτρια ταχύτητα τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη και το ξύδι για να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα. Αν τα ασπράδια μας είναι χθεσινά τότε η μαρέγκα θα γίνει ακόμα καλύτερη. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο κοσκινισμένα και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
Με ένα κουτάλι και τη βοήθεια ενός δεύτερου φτιάχνουμε φωλιές μαρέγκας πάνω σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς για 1 έως 1 ½ ώρες, μέχρι να ξεκολλάνε από τη λαδόκολλα. Στη συνέχεια κλείνουμε το φούρνο και αφήνουμε για 30 λεπτά ακόμα.
Για να φτιάξουμε τη σαντιγί σοκολάτας, πρώτα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και την κρατάμε στο ψυγείο. Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και μόλις πέσει στους 36 βαθμούς δηλαδή να είναι πιο κρύα κι από χλιαρή, την προσθέτουμε στην σαντιγί, ρίχνουμε το ξύσμα από λάιμ και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Αφήνουμε τη σαντιγί σοκολάτας στο ψυγείο για 2 ώρες να σταθεροποιηθεί.
Για τη σάλτσα σοκολάτας, βάζουμε το γάλα στη φωτιά και μόλις πάρει βράσει το ρίχνουμε στην σοκολάτα την οποία έχουμε ψιλοκόψει πολύ καλά και ανακατεύουμε με ένα μπλέντερ χειρός. Αφήνουμε να κρυώσει καλά εκτός ψυγείου, καλύπτοντας την επιφάνεια με μια μεμβράνη.
Σερβίρουμε σε μια πιατέλα τις πάβλοβες, από πάνω ρίχνουμε λίγη σάλτσα και στη συνέχεια κουταλιές σαντιγί σοκολάτας. Τοποθετούμε τα βατόμουρα, τις φράουλες όμορφα πάνω από τη σαντιγί, περιχύνουμε με το εσωτερικό από τα φρούτα του πάθους και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.