ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ & ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ

Από τον Chef Νίκο Δημητροκάλη

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ & ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/12/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

500 ΓΡ. ΣΠΑΓΓΕΤΙ
100 ΓΡ. ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ PORTOBELLO
100 ΓΡ. ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΛΕΥΚΑ
100 ΓΡ. ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ
4 ΜΙΚΡΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
1 ΜΙΚΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
100 ΓΡ. ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ CASTELLO DANABLU
200 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
20 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
1 ΦΛ. ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
6 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν al dente.
Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια και τα σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά.
Σε άλλο τηγάνι, σωτάρουμε σε ελαιόλαδο και βούτυρο το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε στο τηγάνι με το κρεμμύδι και το σκόρδο τα σωταρισμένα μανιτάρια, ρίχνουμε λίγο νερό από τα σπαγγέτι, αλάτι, πιπέρι, τον ζωμό λαχανικών και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κολοκυθάκι σε φέτες, λίγο νερό από τα σπαγγέτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει.
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και το μπλε τυρί Δανίας και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει το μπλε τυρί.
Σερβίρουμε τα σπαγγέτι με τα μανιτάρια και το κολοκυθάκι. Προσθέτουμε τη σάλτσα με το μπλε τυρί Δανίας, το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, ραντίζουμε με ωμό ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με πιπέρι.