ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΥΚΩΤΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΩΤΕ ΜΕ ΚΟΝΙΑΚ & ΠΟΥΡΕ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/11/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Γιώργο Ηλιού

Ημερομηνία Προβολής: 25/11/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 κιλό συκώτι γάλακτος
  • 1/2 φλ. κονιάκ
  • 200 γρ. ζωμό βοδινού Knorr
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη Becel
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • 1 κ.γ. maizena (κορν φλάουρ)
  • 1 σφην. κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι

Για τον πουρέ πατάτας:

  • 600 γρ. πατάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • Μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τον πουρέ πατάτας: καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κομμάτια ισομερή και τις βράζουμε με ένα κρεμμύδι κομμένο στη μέση. Σουρώνουμε τις πατάτες καλά και τις περνάμε από το μύλο για να τις κάνουμε πουρέ, προσθέτοντας αμέσως τη μαργαρίνη. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Προσέχουμε να μην ανακατέψουμε πολύ τον πουρέ, γιατί η πατάτα θα βγάλει το άμυλό της και θα γίνει πολύ πηχτός και μαστιχωτός.

Για το συκώτι: σε ένα τηγάνι λιώνουμε τη μαργαρίνη και σοτάρουμε το συκώτι. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Όταν το συκώτι ροδίσει και από τις δύο πλευρές ρίχνουμε το κονιάκ και το κάνουμε «φλαμπέ» ή το μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ του. Προσθέτουμε το ζωμό βοδινού και συνεχίζουμε το ψήσιμο προσέχοντας να μην μας στεγνώσει. Αφαιρούμε μόνο το συκώτι από το τηγάνι και τελειώνουμε τη σος δένοντάς την με τη maizena (κορν φλάουρ). Προσθέτουμε το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο και αφήνουμε τη σος να καραμελώσει.

Σερβίρουμε το συκώτι με τον πουρέ στο πλάι και περιχύνουμε με τη σος.