ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΛΦΑΧΟΡΕΣ (ALFAJORES)

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/02/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ρένα Οροκλού


ΥΛΙΚΑ
Για 20 μπισκότα

  • 100 γρ. νισεστέ
  • 60 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft
  • ¾ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 30 γρ. ζάχαρη 
  • 1 κ.γ. κονιάκ
  • ¼ κ.γ. απόσταγμα βανίλιας ή 1 βανίλια 
  • Αλάτι 

Για τη γέμιση:
Dulce de leche ή μαρμελάδα ή πραλίνα φουντουκιού
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τη μαργαρίνη στο μίξερ, και προσθέτουμε τη ζάχαρη, την οποία πρώτα έχουμε χτυπήσει στο μπλέντερ, ελάχιστο αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια ρίχνουμε την βανίλια, το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα. Κοσκινίζουμε το νισεστέ, το αλεύρι και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τη μαργαρίνη. Δουλεύουμε με τα χέρια μας, και προσθέτουμε λίγο νεράκι αν η ζύμη μας είναι πολύ σφιχτή ώστε η ζύμη μας να είναι μαλακή, αφράτη και να κολλάει λίγο. Τυλίγουμε τη ζύμη μας με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για ½ ώρα να ξεκουραστεί. Μετά απλώνουμε τη ζύμη μας και κόβουμε με κουπάτ. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 8 – 9 λεπτά. Αφού ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά στη λαμαρίνα. Τα γεμίζουμε με ότι θέλουμε, μαρμελάδα, πραλίνα φουντουκιού, αλλά το ιδανικό είναι με κρέμα dulce de leche.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.